Zimní sezona 2023/202401.04.2024

První běžkování jsme si letos užili v domácích podmínkách na lomňanské cyklostezce. Zima zaskočila nás o něco dřív než jsme byli zvykli, ale o to dříve bohužel skončila.

Zimní soustředění jsme si užili v rakouském Tauplitzalm, kde v období od 13.-17.12.2023 jsme vyrazili v počtu 18-ti osob. Našich 15 sportovců pořádně si ,,máklo“ a užilo si nádherných sněhových podmínek i počasí.

Kubalonka – 30.12.2023, Bieg Sylwestrowy, tradičního závodu na Kubalonce se zúčastnili téměř všichni naši sportovci a ve velkém startovním poli dovezli domů pozice kolem 10-tého místa. Nejlépe si vedl R. Halabrin a vybojoval výborné 3.místo.( 9.místo Kowolowski O.,10.místo Křístková, 11.místo Cieslar, 12.místo Sihelníková a Waclawková E….)

Pustevny 13.1.2024, běžecký oddíl Kněhyně nás pozval na pěkný závod do Beskyd. Nejlepší výsledek vybojovala Waclawková W. a to 2.místo (8.místo Kolasová, 9.místo Pindur a Mitrenga, 12.místo Podešva K…)

Vimperk 19.-21.1.2024, ČP st. Žáků – na republiku vyrazilo 7 našich sportovců: Kolasová, Podešva,Pindurová, Kowolowski V.,Mitrenga,Pindur a Suszka) Nejlepší výkony byly po 30 – tce J a spíše jsme sbírali zkušenosti.

Kubalonka 28.1.2024, Liga regionalna – na tento závod našich sousedů vyrazila početná skupinka našich běžkařů, bohužel žádná medaile necinkla, ale naši borci byli vidět v TOP desítce a pěkně si zazávodili.

Jablonec n/Nisou 3.-4.2.2024, na tradiční republikový závod pod názvem Hledáme nové talenty vyrazilo 5 ml. žáků: Nogły J., Sihelníková B., Cieslar, Przywara T. a Kowolowski O. Závodilo se v sobotu klasicky a neděli skate. Ve velkém startovním poli se neztratil Ondra Kowolowský a vybojoval 17 a 14. místo. Velká gratulace!!

MČR Harrachov 23.-25.2.2024 do Krkonoš na ,,republiku“ vyrazil s trenérkou i nový klubový trenér Patola Adam, náš bývalý sportovec, který má výborné sportovní zkušenosti a tak posílil řady trenérů v našem oddíle. Náš tým ve složení: Kolasová, Pindurová, Halabrín, Kowolowski V., Mitrenga, Suszka, Pindur a Miketa (závodník z Norska) bojoval o co nejlepší umístění v republikovém žebříčku. Sobotní těžký závod klasickou technikou se nejvíce vydařil Romanovi Halabrínovi, přes to, že startoval až z posledních pozic a měl trasu již rozbředlou a zničenou – vybojoval vynikající 14.místo. Nedělní skatový závod byl plný adrenalinu, st. žáci jeli okruh 1,3km 3x…a Roman zajel první kolo na 5. pozici, druhé na 4.místě…nakonec to bylo skvělé 5.místo se ztrátou desetiny sekundy na ,,bramboru“!!! A bylo  PÓDIUM. Ostatní kolegové – sportovci se umístili po 30-tce a někteří zajeli slušné výsledky.

Bohužel  zimu střídá jaro a nevíme, zda se uskuteční další závody. Starší žáci by se měli zúčastnit ještě jednoho ČP a v rámci kraje by se měl konat Krajský přebor a vyhlášení soutěž Moravského poháru (soutěž klubů a jednotlivců se tří krajů), kde jsme zatím v soutěží klubů na vynikajícím 2.místě za Jeseníkem.

 

nejnovějšíaktuality

  • 02duben

    Parádní závěr sezóny

    admin webu

    Horní Mísečky 8. - 9.3.2024, Český Pohár Do Krkonoš jsme vyrazili s pětici starších žáků. ...

  • 01duben

    Zimní sezona 2023/2024

    admin webu

    První běžkování jsme si letos užili v domácích podmínkách na lomňanské cyklostezce. Zima ...