Výsledky TJ DL 201825.03.2018

MČR žáků – Harrachov 16.-18.2. Do Harrachova jsme se vydali pouze s Kawulokovou T. a Tabarou. V pátečních sprintech oba uspěli kolem 30. místa. Klasickou technikou v sobotu vybojovala Kawuloková velmi pěkné 24. místo a Tabara byl 25. V neděli se jely štafety a oba naši sportovci v krajské štafetě vybojovali 17. místo.

Večerní sprinty – SKI Mosty 17.2. Tohoto závodu se zúčastnili všichni ostatní sportovci našeho oddílu, kteří nevyrazili do Krkonoš. Jelikož závodu se zúčastnilo poměrně málo sportovců - tak naši závodníci  dovezli do Lomné mnoho medailových umístění.

Další týden v sobotu drtivá většina se zúčastnila tradičního Zjazdu Gwiaździstego v Mostech u Jablunkova a na druhý den opět všichni jsme vyrazili na velmi populární regionální závod: Istebniański Bruclik na Kubalonce – 25.2. Vítězi se stali:Waclawková E. a Kawuloková T., druhé místo vybojovali: Kantor a  Pindur, bronz – Tabara a Kantorová. Nutno rovněž pochválit naše nováčky za shodné 4.místo a to sourozence Halabrínovi. Gratulujeme!

Hledáme nové talenty, ČP žáků v Novým Městě na Moravě – 3.-4.3. Závodu se zúčastnila sedmice našich sportovců. Klasicky se nejvíce dařilo Kantorovi, který vybojoval 19.místo. Szotkowská byla 26 a Tomanková 31. Druhý den volnou technikou ve stíhacím závodě si všichni polepšili. Výsledkem bylo 16.místo Kantora, Szotkowská byla 25 a Tomanková vybojovala 26. místo.  Závodů se zúčastnila i čtveřice našich nováčků v žactvu, a to: Sikora D., Tomanek M., Jochymek L. a Kantorová J. Všichni se v širokém poli závodníků neztratili a nabyli cenné zkušenosti.

Poslední závod na Horních Mísečkách – MČR dorostu 10.-11.3. byl zároveň posledním závodem v letošní sezóně. Naše děvčata Szotkowská A. a Rusnoková ve sprintu dvojic po pádu vybojovaly pro náš oddíl pěkné 17.místo, které  bylo pro ně trochu zklamáním…ale to je sport, ke kterému patří i pády…Klasickou technikou vybojovaly: Rusnoková 22 a Szotkowská 23.místo. Závodů se zúčastnil i Tyl, kterému se moc nedařilo a dosáhl průměrných výsledků. 

Další sezóna je u konce, i když počasí tomu nenasvědčuje. Lze ji hodnotit jako úspěšnou. Patříme s Rýmařovem k nejsilnějším oddílům v kraji, zúčastnili jsme se řady závodů a podařilo se nám prosadit nejen v kraji, ale i v republice. Rovněž se nám povedlo získat pro oddíl nové nadšence, kteří opět budou pro náš oddíl na sportovní škále získávat cenné medaile.

Děkujeme všem příznivcům našeho oddílu, kteří nám přímo, nebo peněžní formou pomohli. Obzvlášť velké díky patří Obci Dolní Lomná za celoroční podporu.

nejnovějšíaktuality