Mistrovství ČR – Nové Město na Moravě05.03.2016

Ve dnech 19.-21.2.2016 si naši st. žáci (Kawuloková Z., Rusnok Z. a Lysek J.) porovnali kondici s celou republikou. Páteční sprinty se nejlíp povedly Kawulokové Zuzce, která postoupila až do semifinále a v konečném pořadí obsadila výborné 12.místo. Rovněž v sobotním klasickém běhu Kawuloková Zuzka dosáhla za náš oddíl nejlepší výsledek a to 16.místo. Oddílovým kolegům se moc nedařilo, Lysek Jarek a Rusnok Zuzka v silné konkurenci se umísťovali cca ve středu startovního pole.

Krásný sportovní zážitek  nám v nedělních štafetách připravila děvčata. Krajskou štafetu reprezentovala Kawuloková Z., Rusnok Z. a Rýšková (Rýmařov). Tajně jsme doufali, že se děvčata probojují do top desítky. Po prvním okruhu jsme byly 11., po druhém 5. a po pádu v cílové rovince z toho bylo výborné 7.místo!

Naši dorostenci (Nieslanik V. a Solowski T.) v lednu už absolvovali MČR v Novém Městě na Moravě a na Božím Daru. Poslední republikový závod měli 27.-28.2. v Jablonci, kde se dařilo Nieslanikovi Vítkovi a ve sprintech vybojoval výborné 15.místo. Březen bude opět nabitý ČP závody. Žáci 5.-6.3. otestují své síly na posledním závodě v Krkonoších na Horních Mísečkách, dorost 12.-13.3. se rozjede na Praděd a poslední závod dorostence čeká 18.-19.3. v Jilemnici. Nesmíme zapomenout na ty nejmenší. Letošní zima je připravila o polovinu závodu a to více se těší na nedělní (6.3.) regionální závod v Polsku – Istebnianski bruclik. Rovněž i jim držíme palce a o výsledcích budeme informovat příště, kde se pokusím shrnout naše úspěchy za celou zimní sezónu.

nejnovějšíaktuality