SOUSTŘEDĚNÍ MALÁ FATRA 201506.07.2015

Ve dnech 3.-6.7.2015 dorost a st. žáci vyrazili na letní soustředění do nádherného přírodního prostředí Malé Fatry. Dorostenci v pátek ráno vyrazili na kolech (Jablunkov, Čadca, Stará Bystrica, Terchová, Zázrivá, Párnica, Dierová) a 80 km zdolali poměrně snadno. Starší žáci po příjezdu do osady Dierová vyrazili na první výšlap a první zdolanou horou byl Šíp – 1169 m.n.m.

V sobotu ráno jedna skupina (Vítek, Tobiáš, Julka, Terka, Zuzka) vyrazila ze Strečna na náročnou hřebenovku napříč Fatrou. Za doprovodu Richarda a Zbyška zdolali vrcholy: Suchý Vrch 1468 m.n.m.,Malý Kriváň 1671 m.n.m., Velký Kriváň 1709 m.n.m. Tam se setkali s trenérkou a druhou polovinou týmu (ti vyrazili z Šutova po ,,zelené“). Následovně kolem chaty pod Chlebem, kolem Šutovských vodopádů dorazili k Šutovskému jezeru a tam se příjemně zchladili v čisté horské vodě. Na nedělní túru jsme vyrazili společně z Kralovan. V sedlu Osnice jsme se rozdělili a jedna skupina vyrazila na Stoh 1608 m.n.m a druhá na Osnici 1363 m.n.m. Celý den slunce pořádně připékalo, takže koupání v Šutovském jezeru nás příjemně zchladilo a nakoplo novou energií…..:-)

V ponděli brzo z rána Tobiáš a Vítek za doprovodu Zdeňka vyrazili na kolech domů. Ostatní se zbalili a popojeli autem do Zázrivé. Tam vyrazili za velmi horkého slunečného počasí přes Příslop na Malý Rozsutec 1343 m.n.m.

Letošní soustředění bylo o něco kratší než obvykle, ale o to intenzívnější. Všichni jsme si dali pořádně do těla a nakopli naše svaly do další přípravy. Díky všem rodičům, kteří se připojili a zpestřili náš program.

nejnovějšíaktuality