Skvělý závěr sezóny! Solowski 3. místo na Božím Daru! 22.03.2015

Lyžaři z naší obce ukončili zimní sezónu dvěma republikovými závody. Ve dnech 28.2 a 1.3 se konalo Mistrovství ČR ve Vrchlabí. V pátečních sprintech si nejlépe vedl Solowski, který se probojoval až do finále a pro náš oddíl vybojoval výborné 5. Místo, Kawuloková Z. byla osmá. Sobotní klasický závod na dlouhé trati opět nejlépe zvládl Solowski, který potvrdil páté místo v silné konkurenci a Kawuloková byla desátá. Nedělním krajským štafetám se až tak nedařilo, hoši byli devátí, dívčí štafety 11 a 12. Kromě Solowského a Kawulokové se závodů zúčastnil Lysek, Nieslanik a Waclawková, kteří dosáhli uspokojivých výsledků.

Příjemným překvapením pro naše sportovce byla účast české reprezentantky Veroniky Vítkové, která nás nejen povzbuzovala, ale i ráda nám zapózovala na foto.

Poslední republikový závod se konal ve dnech 14.-15.3. na Božím Daru. Sobotní ski cross pořádně promíchal výsledky mezi favority. Náročnou trasu bez pádu zvládli jen ti nejlepší.

Z našich závodníků se to podařilo pouze Solowskému, který si v konečném pořadí vybojoval skvělé 10. místo. Ostatní se potýkali s pády na velice náročné trati. Náladu nám přišla po závodě pozvednout česká reprezentantka Petra Nováková, která s dětmi diskutovala a rozdávala drobné dárečky s podpisy.

Nedělní klasický závod nám přinesl velmi krásný sportovní zážitek. Solowski v klasickém běhu na 5 km s hromadným startem vybojoval pro náš oddíl skvělé 3. místo! Gratulujeme!

Dařilo se i Kawulokové, která opět svým výkonem uzavřela top desítku v republice. Ostatní sportovci se umístili kolem 30. místa -Waclawková, Rusnok, Stonawská.

Moravský Pohár

Závěrem sezóny se rovněž sečetly body se tří krajských závodů zařazených do Moravského poháru v rámci MSL kraje. Vítězné poháry obdrželi: Stonawská, Kawuloková Z. a Solowski, stříbrné: Kawuloková J. a Nieslanik V., třetí v kraji se umístila Rusnok a Nieslanik Š.

Gratulace k tak skvělým výsledkům!

Děkujeme nejen sportovcům za skvělé výkony, ale i všem, kteří svou pomocí pomohli nám dosáhnout tyto skvělé výsledky. Především děkujeme obci Dolní Lomná, která naši činnost podporuje a je nám v našem úsilí velmi nápomocná. Děkujeme.

nejnovějšíaktuality