Konec zimní sezony16.04.2023

Po závodech v Novém Městě nás postihla viróza a většina sportovců onemocněla. Na závody jsme vyrazili až 25. března na Mistrovství Slovenska na Štrbské Pleso a to jen se sedmi sportovci. Měla to být poslední tečka za sezónou. A jak se dařilo? V team sprintech nejlepšího výsledku, a to na 8.místo, dosáhla Křístková s kolegyní s Rýmařova, dále Mitrenga a Suszka 11.místo, Halabrin a Pindur a dvojice dívek Halabrínová a Pindurová shodně vybojovali 13.místo.

Fysio-regenerační pobyt 30.3 -4.4. Štrbské Pleso

Na regenerační pobyt byli za klub vybráni dva nejúspěšnější sportovci a to Roman Halabrín a Kateřina Křístková. Pod vedením trenéra Mikołaja Michałka - Polsko a Stana Holenčíka -  Slovensko odpočívali na hotelu FIS s dalšími šesti sportovci. Měli k dispozici maséra, fyzioterapeuta a ještě velmi dobré sněhové podmínky. Se zkušenými trenéry pilovali techniku a taky si zazávodili a to v sobotu na FIS Cap and Nacional Capu Slovenska v závodě na 3km klasicky Roman Halabrín vybojoval vynikající 3.místo a jeho kolegyně Katka Křístková výborné 7.místo. V neděli Katku postihla viróza, tak vše bylo na Romanovi. V dopoledním ski crossu opět vybojoval bronz a odpoledne na 2km volně jak jinak než 3.místo! Gratulace!

Byla to opravdu ta poslední krásná tečka za sezónou J

 

A jak se daří našim ,,odchovancům“ v Fenix Ski Team Jeseník?

Pokračovat v náročné přípravě v jesenickém oddílu se rozhodli tři naši sportovci: Małgorzata a Agnieszka Szotkowské a Damian Kantor. Zeptala jsem se jich, jak jsou s letošní sezónou spokojení.

Shodně mi nejdříve sdělili, že absolvovali pět letních soustředění – Sedmihorky, Jilemnice, Nové Město na Moravě, Planica – Slovinsko a Duszniki Zdrój – Polsko. Na sníh vyrazili v listopadu a prosinci do Livigna – Itálie a v lednu opět do Nového Města. Kantorovi se nedařilo tak jako holkám, není se sebou spokojený a jako nejlepší výsledky uvádí 5.místo se štafety na MČR a umístění od 15.místa po dvacítku v distančních republikových závodech. Děvčata se naopak můžou pyšnit skvělými výsledky!

Małgorzata si s MČR se štafet přivezla do Dolní Lomné zlatou medaili a 4. místo z team sprintu z Horních Míseček, dále s Nového Města také 4.místo ve sprintu. V Zakopaném  s přehledem vyhrála závod volnou i klasickou technikou.

Agnieszka si nejvíce cení 6. místa s MČR na Horních Mísečkách a 5.místa ve štafetách, 2.místa s Mistrovství Polska na Kubalonce. Podařilo se ji zvítězit v Pucharu Wisły na Kubalonce a v závodě na Pustevnách. V Puharu Ślaska vybojovala 2.místo.

Tak, teď všichni využijeme období odpočinku a regenerace a v květnu opět: Jdeme na TO!

 

Nábor nových členů

Nová sezóna tradičně začíná v květnu. Zahájíme  ji v neděli 30.4.2023 výšlapem na Kozubovou a následně proběhne valná hromada. Nové zájemce o běžecké lyžování rádi uvidíme na dalším tréninku a to v sobotu 6.5.2023 v 9.00 v Dolní Lomné, případní zájemci ať kontaktují trenérku (Kluzová, t.604308526)

Těšíme se na vás!!!

nejnovějšíaktuality

  • 02duben

    Parádní závěr sezóny

    admin webu

    Horní Mísečky 8. - 9.3.2024, Český Pohár Do Krkonoš jsme vyrazili s pětici starších žáků. ...

  • 01duben

    Zimní sezona 2023/2024

    admin webu

    První běžkování jsme si letos užili v domácích podmínkách na lomňanské cyklostezce. Zima ...