Začátek zimní sezony01.01.2023

Štrbské Pleso, 7.-11.12.2022, na první běžkařské soustředění jsme vyrazili na Slovensko. Zúčastnilo se ho 16 sportovců a dva trenéři. Počasí nám přálo a tréninkové podmínky, až na první den, byly velmi dobré.  Najezdili jsme potřebné kilometry a zdokonalili techniku lyžování. Pět dnů uteklo velmi rychle a po krátké přestávce nás čeká Praděd.

 

Praděd, Jeseníky – 16.-18.12.2022, druhé soustředění bylo spojeno se sobotním nominačním závodem na Zimní Olympiádu dětí a mládeže v Pardubickém kraji.

Za kalamitního počasí jsme v pátek vyrazili opět v celkovém počtů 18-ti sportovců za sněhem. Tréninkové podmínky byly vynikající a tak jsme doprovázení sněžením, větrem, mlhou, mrazem i sluníčkem si pěkně zaběžkovali. V sobotním  nominačním závodě uspěla pouze Katka Křístková a ta se koncem ledna zúčastní zimní olympiády. V neděli na Nové Vsi probíhal nominační závod za zimní orientační běh, kde se pokusila Waclawková a Roženková uspět. Nejvíce se dařilo Roženkové – v prvním závodě byla čtvrtá a druhý s přehledem vyhrála. Bohužel na nominaci to nestačilo.

 

Silvestrovský závod – 31.12.2022 – Kubalonka

Tak jak většinu z nás, i naše sportovce postihly chřipky a virózy….

Na Silvestrovském závodě startovalo 8 sportovců a nejlepšího umístění dosáhli: Halabrin a Mitrenga a to čtvrtým místem, Kantorová byla šestá. Ostatní si potrénovali a pak povzbuzovali svoje kolegy.

nejnovějšíaktuality

  • 02duben

    Parádní závěr sezóny

    admin webu

    Horní Mísečky 8. - 9.3.2024, Český Pohár Do Krkonoš jsme vyrazili s pětici starších žáků. ...

  • 01duben

    Zimní sezona 2023/2024

    admin webu

    První běžkování jsme si letos užili v domácích podmínkách na lomňanské cyklostezce. Zima ...